+389 2 3113 059
enmk
Category

Публикации

Вести

ПРОЦЕНКА НА ЕФЕКТИТЕ НА ПОСТОЕЧКАТА РЕГУЛАТИВА ЗА АУДИО И АУДИОВИЗУЕЛНИ УСЛУГИ ВРЗ УРЕДНИЧКАТА СЛОБОДА

Posted on24 Oct 2017
ВОВЕД (Целата RIA анализа можете да ја преземете на линкот: Проценка на ефектите на постоечката регулатива за аудио и аудиовизуелни услуги врз уредувачката...
Read More
Публикации

ПРЕДЛОГ ПОЛИТИКИ ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НА НАУЧНИОТ РАЗВОЈ И АКАДЕМСКОТО САМОУСОВРШУВАЊЕ

Posted on13 Jun 2017
Полиси мемо ПРЕДЛОГ ПОЛИТИКИ ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НА НАУЧНИОТ РАЗВОЈ И АКАДЕМСКОТО САМОУСОВРШУВАЊЕ како предуслов за развивање на економија базирана на знаење Катерина...
Read More
Публикации

ВИСТИНСКАТА ЦЕНА НА ЕВТИНАТА РАБОТНА СИЛА: Политики за привлекување на странски директни инвестиции во Македонија, 2007-2015

Posted on13 Jun 2017
ВИСТИНСКАТА ЦЕНА НА ЕВТИНАТА РАБОТНА СИЛА: Политики за привлекување на странски директни инвестиции во Македонија, 2007-2015 Бранимир Јовановиќ (Извадок од полиси брифот,...
Read More
Публикации

Хиперрегулацијата како средство на контрола врз медиумската и академската слобода

Posted on13 Jun 2017
Полиси брифот „Хиперрегулацијата како средство на контрола врз медиумската и академската слобода“ ги анализира законите кои се однесуваат на медиумите и образованието...
Read More
Публикации

Решенија за македонската политичка криза по оставките на министрите во Владата -Анализа од агол на граѓанскиот сектор–

Posted on13 Jun 2017
Автори: Артан Садику и Катерина Колозова Извадок од студијата: „Во услови кои главната опозициска партија не учествува во работата на парламентот, никој...
Read More