+389 2 3113 059
enmk
Category

Претходни проекти

Претходни проекти

#ЗАРОБЕНАДРЖАВА

Ни претставува огромно задоволство да ви ја претставиме новата веб платформа на ИОХН-Скопје www.zarobenadrzava.net, платформата ја обработува темата на #заробенадржава. Содржините на...
Read More
Претходни проекти

Зголемување на транспарентноста и подобрување на владеењето на правото преку следење и известување за прекршувањето на човековите права во Република Македонија

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје реализираше истражување за потребите на Проектот „Зголемување на транспарентноста и подобрување на владеењето на...
Read More
Претходни проекти

Промовирање на социјално и финансиско образование во програмата за животни вештини во основното образование во Македонија

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје во периодот ноември 2014 – јули 2015 работеше на проектот „Промовирање на социјално и...
Read More
Претходни проекти

Хиперрегулацијата како средство на контрола врз медиумската и академската слобода

Полиси брифот „Хиперрегулацијата како средство на контрола врз медиумската и академската слобода“ ги анализира законите кои се однесуваат на медиумите и образованието...
Read More
Претходни проекти

Решенија за македонската политичка криза по оставките на министрите во Владата -Анализа од агол на граѓанскиот сектор–

Решенија за македонската политичка криза по оставките на министрите во Владата – Анализа од агол на граѓанскиот сектор – Автори: Артан Садику...
Read More
Претходни проекти

Креирање родово ефективни политики

Ви ја претставуваме студија на политики со наслов „ Креирање родово ефективни политики: Модел за зајакнување на дијалог и вклучување на граѓаните...
Read More