+389 2 3113 059
enmk

ЕРАЗМУС чартер за Европски високообразовни институции 2021-2027

ЕРАЗМУС чартер за Европски високообразовни институции 2021-2027

Со задоволство ве информираме дека Институтот доби обновена награда на Европската Повелба за Високото образование за квалитет за периодот 2021-2027, и со тоа ја стави на мапата на извонредните европски високообразовни институции со вкупен резултат од 100.00 бодови (при праг од 76 бодови.) Наскоро, на нашиот сајт ќе го објавиме најновиот проглас за Еразмус+ политиките на институцијата и самата Повелба за квалитет доделена на Институтот за 2021-2027.