+389 2 3113 059
enmk

Зборник „Збор и слобода“

Зборник „Збор и слобода“

Зборникот „Збор и слобода“ е објавен во јули 2014 година во рамки на проектот „Градење на алијанси за слободно новинарство и демократско општество“, овозможен од проектот на УСАИД за граѓанско општество. Зборникот содржи единаесет текстови од новинари и граѓански активисти кои даваат стручна анализа во однос на предизвиците со кои македонското новинарство и медиуми се соочуваат. Зборникот ја дисеминираше дискусијата за поврзаноста на општествените и граѓанските потреби преку суштински анализи во поширок спектар на јавноста.

Зборник „Збор и слобода“

 

Leave a Reply