+389 2 3113 059

МЕЃУНАРОДЕН КОНЗОРЦИУМ НА ПРОГРАМИ ЗА КРИТИЧКА ТЕОРИЈА

МЕЃУНАРОДЕН КОНЗОРЦИУМ НА ПРОГРАМИ ЗА КРИТИЧКА ТЕОРИЈА

Институтот за општествени и хуманистички науки од Скопје (ИОХН-С) е член на Меѓународниот конзорциум на програмите за критичка теорија (http://directory.criticaltheoryconsortium.org/regions/balkans-and-southern-europe/)  водени од Програмата за критичка теорија на Универзитетот Беркли – Калифорнија, под водство на Проф. Џудит Батлер и Пенелопе Дојчер. Постдипломските студии по култура и род се интегрирани во активностите на конзорциумот.