+389 2 3113 059

Јавна дебата „Цензурата како главен метод на задушување на слободата на изразување“

Јавна дебата „Цензурата како главен метод на задушување на слободата на изразување“

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје организираше јавна дебата на тема „Цензурата како главен метод на задушување на слободата на изразување”. Дебатата се одржа на 9-ти ноември (понеделник) во 18:00 часот вo просториите на ГЕМ клубот.

Дебатата ја отвори дискусија за цензурата како главен начин за заштита од казни која сериозно ја нарушува слободата на изразување. На дебатата учествуваа: Џабир Дерала, Билјана Секуловска и Жана Живадиновиќ додека во улога на модератор беше Ана Блажева.

Јавната дебата е дел од проектот „Анализа на политики и закони кои влијаат на слободата на изразување” на ИОХН-С кој спаѓа во Проектот на УСАИД за граѓанско општество спроведуван од Фондацијата отворено општество- Македонија.

Подолу можете да го погледнете видеото од настанот.

 

Leave a Reply