+389 2 3113 059

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНА ОДБРАНА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД

На 29 јуни 2022 (среда), со почеток во 12.30 часот, во Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје, ќе се одржи јавна одбрана на магистерски труд на кандидатката Зорица Николова, на тема: „Сексуалното вознемирување како форма на родово базирано насилство врз цисродови и трансродови жени: застапеност, разлики и последици врз менталното здравје“.