+389 2 3113 059

ОДЛУКА за постапување поврзано со COVID19

ОДЛУКА за постапување поврзано со COVID19

11 мар. 2020, Скопје

Согласно Известувањето за постапување поврзано со COVID19 упатено денес (11 март 2020 година) до високо-образовните установи и научни институти од страна на Министерството за образование и наука, Институтот за општествени и хуманистички науки е затворен за настава во наредните две недели. Професорите/научните соработници и советници што биле изложени на ризик (со тоа што патувале во најмалку средно-ризичните подрачја) работат од дома по пат на интернет. Администрацијата работи редовно, а останатите научни соработници и советници/професори, доаѓаат според потреба и сопствена одлука за приоритетни обврски (состаноци, потписи и сл.). За родителите на деца под 10 години се постапува според Препораките на Министерството за здравство донесени вчера (10 март 2020).

Директорка
Проф. д-р Катерина Колозова