+389 2 3113 059

Проф. д-р Бранимир Јовановиќ

Проф. д-р Бранимир Јовановиќ

Бранимир Јовановиќ е економски истражувач чија специјалност е применетата макроекономија. Има докторат од Универзитетот од Рим „Тор Вергата“ и магистратура од Универзитетот Стафордшир од Англија. Има истражувања на теми како монетарна политика, фискална политика, девизни курсеви, дознаки од странство, економски раст, инвестиции, сиромаштија, нееднаквост, невработеност… Моментално поле на преокупација му се нееднаквоста и сиромаштијата.

 

Email: [email protected]
Телефон/Факс: +389 2 3113 059