+389 2 3113 059
enmk

Дискусии за реформските приоритети во овозможувањето на „одзаробување“ на државните институции

Дискусии за реформските приоритети во овозможувањето на „одзаробување“ на државните институции

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје во 2017-2018 година го имплементираше проектот „Дискусии за реформските приоритети во овозможувањето на „одзаробување“ на државните институции“ со поддршка од National Endowment for Democracy. Проектот се надгради на претходната кампања за заробена држава, со вклучување на сите релевантни чинители (парламентарни партии, граѓанско општество и меѓународни претставници) во дијалог. Целта беше поставување механизми за демократска контрола и надзор за ослободување на системот од контролата.

Линкови до документите, произлезени од овој проект:

http://www.isshs.edu.mk/wp-content/uploads/2017/12/Собранието-на-Република-Македонија-и-реформите-во-безбедносниот-сектор-1.pdf

http://www.isshs.edu.mk/major-civil-society-concerns-related-to-the-reform-of-macedonias-system-for-interception-of-communications/

http://www.isshs.edu.mk/a-house-ready-to-crumble-putting-back-the-building-blocks-of-macedonias-parliamentary-democracy/