+389 2 3113 059
enmk

ИДЕНТИТЕТИ бр.12

ИДЕНТИТЕТИ бр.12

ИОХН-С со задоволство ви го претставуваме објавувањето на 12 број на Идентитети: Списанието за политика род и култура. Ова издание е подржано од фондацијата Роза Луксембург – Југоисточна Европа како дел од проектот на ИОХН-С „Школа за политика и критика 2015“

Идентитети број 11 „Од улици до институции: Хоризонталната демократија и нејзината трансформација во протестни партии“ e достапен на http://identitiesjournal.edu.mk

Учесници:

Франсуа Ларуел
Не-стандарден Марксизам:
Квантно-теоретски приод

Алекос Алаванос
Шест прашања за грчката криза
што се тешки за одговарање

Јан Ритсема
Преиспитана сопственост или Ајде да ѝ помогнеме
на историјата да фати друг правец

Елизабет вон Самосонов
Електрината Пророчица: Шизо-гео-аналитички оглед
за акселерационистичката хиперстиција

Станимир Панајотов
во разговор со Елизабет вон Самсонов
Земјата нѐ бара

Јордан Шишовски
и Калина Лечевска
Прекумерна регулација како средство за контрола:
Задушување на слободата на медиумите
и образовниот систем во Македонија

Leave a Reply