+389 2 3113 059

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНА ОДБРАНА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД

На 15 април 2024 (понеделник), со почеток во 13.00 часот, во Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје, ќе се одржи јавна одбрана на магистерски труд на кандидатката Климентина Ѓорѓиоска, на тема: „Интеракција меѓу концептот на „хабитус“, „капитал“ и антициганизам“ во контекст на учеството на Ромите во образовниот систем во Република Северна Македонија“.