+389 2 3113 059
enmk

Меѓународна вмреженост: Меѓународниот конзорциум за критичка теорија

Меѓународна вмреженост: Меѓународниот конзорциум за критичка теорија

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје е член на Меѓународниот конзорциум за критичка теорија (http://directory.criticaltheoryconsortium.org/regions/balkans-and-southern-europe/) под раководство на Програмата за критичка теорија на Универзитетот Беркли – Калифорнија и професорките Џудит Батлер и Пенелопи Дојчер како негови директорки. Магистерските програми за род и култура се директно интегрирани во активностите на конзорциумот.