+389 2 3113 059
enmk

Скопје 2014 – Инфо центар

Скопје 2014 – Инфо центар

Во 2018 година, Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје работеше на проектот „Скопје 2014 – Инфо центар“. Проектот беше за потребите на ЈУ Музеј на град Скопје за разработување на повеќе аспекти на проектот „Скопје 2014“. Истражувањето се состоеше во прибирање квантитативни и квалитативни податоци, изработка на пакет визуелни продукти (интерактивни табели, инфографици, фактоиди и илустрации), како и изработка на научно истражувачка студија, што се во сопственост на Музејот.