+389 2 3113 059

Јавна дебата „Штрајкот и синдикалното здружување во подобрувањето на слободата на изразување и здружување “

Јавна дебата „Штрајкот и синдикалното здружување во подобрувањето на слободата на изразување и здружување “

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје организираше јавна дебата на тема „ Штрајкот и синдикалното здружување во подобрувањето на слободата на изразување и здружување”. Дебатата се одржа на 9-ти декември (среда) во 18:00 часот вo просториите на ГЕМ клубот.

На оваа дебата се отвори дискусија за штрајкот и синдикалното здружување и нивната улога во подобрувањето на слободата на изразување и здружување во Македонија во изминатиот период.. На дебатата учествуваа: Здравко Савески, Менче Точи и Андреј Јованчевски додека во улога на модератор беше Калина Лечевска.

Јавната дебата е дел од проектот „Анализа на политики и закони кои влијаат на слободата на изразување” на ИОХН-С кој спаѓа во Проектот на УСАИД за граѓанско општество спроведуван од Фондацијата отворено општество- Македонија.

Подолу можете да го погледнете видеото од настанот.

 

Leave a Reply