+389 2 3113 059
enmk

Јавна дебата „Цензурата како главен метод на задушување на слободата на изразување“

30 May 2017

Јавна дебата „Цензурата како главен метод на задушување на слободата на изразување“

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје организираше јавна дебата на тема „Цензурата како главен метод на задушување на слободата на изразување”. Дебатата се одржа на 9-ти ноември (понеделник) во 18:00 часот вo просториите на ГЕМ клубот.

Дебатата ја отвори дискусија за цензурата како главен начин за заштита од казни која сериозно ја нарушува слободата на изразување. На дебатата учествуваа: Џабир Дерала, Билјана Секуловска и Жана Живадиновиќ додека во улога на модератор беше Ана Блажева.

Јавната дебата е дел од проектот „Анализа на политики и закони кои влијаат на слободата на изразување” на ИОХН-С кој спаѓа во Проектот на УСАИД за граѓанско општество спроведуван од Фондацијата отворено општество- Македонија.

Подолу можете да го погледнете видеото од настанот.

 

Leave a Reply