+389 2 3113 059

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ

Со цел да придонесеме кон унапредувањето на човековите права и слободи на оние групи и теми кои се сместени на самите маргини на општеството, со цел да придонесеме кон промоција на декларарираната заложба на институциите и цивилниот сектор за вредностите и стварноста на поглема „општествена вклученост,“ ИОХН-Скопје го распишува следниов

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ за едногодишни магистерски студии за академската 2013-2014

Институтот доделува три целосни стипендии или шест делумни стипендии за програмите: родови студии (2 стипендии) и студии на културата (1 стипендија) на кандидати и кандидатки со активистичко искуство од областите на женскиот активизам и ЛГБТИ активизмот, како и за уметници од полетето на општествено ангажираната уметност.
Условите за упис се опишани во конкурсот, објавен на интернет страницата на Институтот (https://www.isshs.edu.mk) и на fakulteti.mk (http://tinyurl.com/lzas8a9)

Leave a Reply