+389 2 3113 059

Решенија за македонската политичка криза по оставките на министрите во Владата -Анализа од агол на граѓанскиот сектор–

Решенија за македонската политичка криза по оставките на министрите во Владата -Анализа од агол на граѓанскиот сектор–

Автори: Артан Садику и Катерина Колозова

Извадок од студијата: „Во услови кои главната опозициска партија не учествува во работата на парламентот, никој нема да верува во веродостојноста на избори организирани од оваа влада. Кое е најдоброто решение или најмалото зло за Македонија денеска?
Многубројните аналитичари, политичките партии и медиумите лиферуваа три решенија до сега. Првото е од луѓето блиски на ВМРО ДПМНЕ кое инстистираат на продолжување на своето владеење сметајќи дека е доволна смената на три од своите функционери. Лидерот на СДМС, спомена две можности, едната за експертска влада а другата за технократска влада, кои ние овде ќе ги третираме како исто решение Влада на национален спас е третата опција, која се споменува од страна на аналитичари кои се свесни дека сегашната состојба може да се надмине само со дијалог и политички компромис. “

Студијата ќе ја пронајдете овде:

Policy Brief on the Macedonian Political Crisis May 2015-МК

Policy Brief on the Macedonian Political Crisis May 2015-ENG

Leave a Reply