+389 2 3113 059
Category

Uncategorized @mk

Uncategorized @mk

Анализи на родовите прашања и начинот на прикажување и претставување на жените и на мажите во забавните програми на радиодифузерите 2022

ИОХН-Скопје во 2022/2023 работеше на проектот „Анализи на родовите прашања и начинот на прикажување и претставување на жените и на мажите во...
Read More
Uncategorized @mk

Подготовка на истражувачка студија во рамките на пакетот: Зголемено политичко учество за маргинализираните групи, Македонија: CSSF за Западен Балкан

Во 2019 година, Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје работеше на проектот „Зголемено политичко учество за маргинализираните групи, Македонија,“ поддржан...
Read More
Uncategorized @mk

Препознавање и ракување со радикално поларизирачки јавен дискурс: етички и практични дилеми / Identifikimi dhe manipulimi me diskursin publik polarizues: dilema etike dhe praktike.

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје (ИОХН-С), со поддршка на фондацијата National Endowment for Democracy (NED) и Цивика Мобилитас веќе...
Read More
Uncategorized @mk

Јавна дебата „Штрајкот и синдикалното здружување во подобрувањето на слободата на изразување и здружување “

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје организираше јавна дебата на тема „ Штрајкот и синдикалното здружување во подобрувањето на слободата...
Read More