+389 2 3113 059
enmk
Category

Меѓународно вмрежување

Вести

Меморандум за соработка

Особено задоволство ни е да Ве известиме дека Институтот за општествени и хуманистички науки, Скопје и Пантеон универзитетот од Атина потпишаа меморандум...
Read More
Меѓународно вмрежување

ИОХН, СКОПЈЕ ПОЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ГЛОБАЛНИОТ КОНЗОРЦИУМ НА ЦЕНТРИ И ИНСТИТУТИ ОД ОБЛАСТА НА ХУМАНИСТИЧКИТЕ НАУКИ

Задоволство ни е да ве известиме дека Институтот стана полноправна членка на глобалниот Конзорциум на центри и институти од областа на хуманистичките...
Read More
Еразмус чартер

INNOVATION IN EDUCATION: INTERSECTING SCIENCES AND HUMANITIES

Во периодот 18-22 септември 2019 се одржа Интензивната програма за учење- Летна Школа во рамки на проектот „Иновација во Образованието: Интерсекција на...
Read More
Еразмус чартер

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

На наша огромна чест и задоволство објавуваме дека Програмите за постдипломски студии по родови студии и студии на култура при Институтот за...
Read More
Еразмус чартер

МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛЕН ДОГОВОР

Институтот за општествени и хуманистички науки од Скопје (ИОХН-С) со големо задоволство објавува дека потпишавме меѓуинституционален договор со Институтот за применети театарски...
Read More
Еразмус чартер

МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛЕН ДОГОВОР

Институтот за општествени и хуманистички науки од Скопје (ИОХН-С) со големо задоволство објавува дека потпишавме меѓуинституционален договор со Одделот за родови студии...
Read More
Меѓународно вмрежување

МЕЃУНАРОДЕН КОНЗОРЦИУМ НА ПРОГРАМИ ЗА КРИТИЧКА ТЕОРИЈА

Институтот за општествени и хуманистички науки од Скопје (ИОХН-С) е член на Меѓународниот конзорциум на програмите за критичка теорија (http://directory.criticaltheoryconsortium.org/regions/balkans-and-southern-europe/)  водени од...
Read More