+389 2 3113 059
Category

Публикации краток формат

Публикации

Собранието на Република Македонија и реформите во безбедносниот сектор: Гласачка машинерија или суштински форум за делиберација?

Реформата во безбедносниот сектор (со посебен акцент на Управата за безбедност и контраразузнавање- УБК) е првиот приоритет во препораките на Групата високи...
Read More
Публикации краток формат

СПОРЕДБЕН ПРЕГЛЕД НА ЕВРОПСКОТО ЗАКОНОДАВСТВО ВО ПОГЛЕД НА МЕДИУМСКИТЕ АУДИОВИЗУЕЛНИ УСЛУГИ

Табелата што ја гледате подолу е поткрепена со детални анализи според земја. Секако дека постојат специфичности за секоја национален контекст. Сепак, во...
Read More
Uncategorized @mk

ВИСТИНСКАТА ЦЕНА НА ЕВТИНАТА РАБОТНА СИЛА: Политики за привлекување на странски директни инвестиции во Македонија, 2007-2015

ВИСТИНСКАТА ЦЕНА НА ЕВТИНАТА РАБОТНА СИЛА: Политики за привлекување на странски директни инвестиции во Македонија, 2007-2015 Бранимир Јовановиќ (Извадок од полиси брифот,...
Read More
Публикации

Хиперрегулацијата како средство на контрола врз медиумската и академската слобода

Полиси брифот „Хиперрегулацијата како средство на контрола врз медиумската и академската слобода“ ги анализира законите кои се однесуваат на медиумите и образованието...
Read More
Публикации

Решенија за македонската политичка криза по оставките на министрите во Владата -Анализа од агол на граѓанскиот сектор–

Автори: Артан Садику и Катерина Колозова Извадок од студијата: „Во услови кои главната опозициска партија не учествува во работата на парламентот, никој...
Read More