+389 2 3113 059
Category

Публикации краток формат

Публикации краток формат

Став од аспект на студии на политики: Справување со прашањето на растечката поларизација и „евроскептицизам“ кои кулминираат во реакцијата на јавноста поврзана со т.н. „француски предлог“

Став од аспект на студии на политикиСправување со прашањето на растечката поларизација и „евроскептицизам“кои кулминираат во реакцијата на јавноста поврзана со т.н....
Read More
Uncategorized @mk

ОДЗАРОБУВАЊЕ НА „АДМИНИСТРАТИВНИОТ УМ“:ПОЛАРИЗАЦИЈА НА ОДНОСИТЕ МЕЃУ ГРАЃАНИТЕ И ДРЖАВАТА

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје ја изработи анализата на политики Одзаробување на „административниот ум“: Поларизација на односите меѓу граѓаните...
Read More
Uncategorized @mk

СТАВ (Position paper): Бугарско-македонскиот договор за добрососедство и неговите ефекти врз европското проширување

СТАВ (Position paper) Бугарско-македонскиот договор за добрососедство и неговите ефекти врз европското проширување Катерина Колозова, професор по епистемологија на студиите на политики...
Read More
Uncategorized @mk

НАДВОРЕШНА РЕЦЕНЦИЈА НА СТУДИИТЕ ИЗРАБОТЕНИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ И ХУМАНИСТИЧКИ НАУКИ – СКОПЈЕ НА ТЕМА „ЗАРОБЕНА ДРЖАВА“

Надворешна реценција на студиите изработени од Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје на тема „заробена држава,“ применета на примерот на...
Read More
Uncategorized @mk

СТАВ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ И ХУМАНИСТИЧКИ НАУКИ ЗА ПРЕДЛОГОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК

Институтот за општествени и хуманистички науки го поздравува предлогот на Министерството за финансии за воведување прогресивен данок. Редно време е да се...
Read More