+389 2 3113 059
Category

Вести

Вести

ВТОР УПИСЕН РОК

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје објавува КОНКУРС за упис на студенти на магистерски студии по (1) родови студии и...
Read More
Uncategorized @mk

ЈАВАЈЌИ НА ОДВРАЌАЊЕТО

ИОХН-С со задоволство ве поканува во понеделник (15.07) со почеток во 19.30 на настанот „Јавајќи на одвраќањето“, визуелно искуство и соочување со...
Read More
Uncategorized @mk

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ

Со цел да придонесеме кон унапредувањето на човековите права и слободи на оние групи и теми кои се сместени на самите маргини...
Read More
Uncategorized @mk

Панел Дискусија

СКОПЈЕ 2014 И НЕГОВИТЕ ЕФЕКТИ ВРЗ НАРАТИВИТЕ ЗА ИДЕНТИТЕТОТ Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје, на 3 Јуни (понеделник) со...
Read More
Uncategorized @mk

Поддршка на политики

ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЕФЕКТИВНИ ПОЛИТИКИ ЗА КУЛТУРНИТЕ, РОДОВИТЕ И МЕЃУЕТНИЧКИТЕ ПРАШАЊА Институтот за општествени и хуманистички науки- Скопје,...
Read More
Uncategorized @mk

КОНКУРС за упис на студенти

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје објавува КОНКУРС за упис на студенти на едногодишни магистерски студии од областите (1) родови...
Read More
Uncategorized @mk

НАПУШТАЊЕ НА ЕТНИЧНИОТ ДИСКУРС

„НАПУШТАЊЕ НА ЕТНОЦЕНТРИЧНИОТ ДИСКУРС ВО ВЛАДИНАТА ПОЛИТИЧКА РЕТОРИКА И ВО ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ“ СЕРИЈА ПАНЕЛ ДИСКУСИИ Тетово/Штип/Битола (25.04 – 29.04 – 30.04. 2013...
Read More
Uncategorized @mk

ЖЕНСКО ПИСМО, QU’EST-CE QUE C’EST?

Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје (ИОХН-С) Ве поканува на 16.03.2013 година (сабота) со почеток во 18 часот на јавно...
Read More